Over ons

Ontstaan SG Mokum

Om beter te kunnen samenwerken op het gebied van ledenwerving, badwaterhuur, behoud van (talentvolle) jeugd en beschikbaarheid van vrijwilligers hebben vier waterpolo verenigingen hun klrachten gebundeld in startgemeenschap Mokum.

Een startgemeenschap is een ‘paraplu-organisatie’ waarin de basisverenigingen (het Y, de Dolfijn, D.J.K.-ZAR en de Waterwolf) onder dezelfde vlag deelnemen aan de competitie. Het is dus niet hetzelfde als een fusie, want de basisverenigingen blijven in hun huidige vorm bestaan. 

Voordeel van de startgemeenschap is dat er in totaal meer teams zijn vanaf de onderste klassen tot in de selectieteam en dat de teams ook beter bezet zijn. Er ontstaat zo meer doorstroom van teams onderling en van jeugd naar senioren. Daarnaast kunnen we zo beter het bondsniveau voor zowel de heren als de dames behouden en blijft Amsterdams Waterpolo voor talentvolle (jonge) spelers interessant.

De startgemeenschap heeft dus als doel zo de toekomst van waterpolo in Amsterdam veilig te stellen en zowel breedtesport als topsport te kunnen faciliteren. 

Na een eerste jaar dat goed beviel gaat SG Mokum met het seizoen 2023-2024 het tweede seizoen in.

De vereniging

We hebben 23 teams. Met 13 jeugd-teams zijn we niet alleen een jonge, maar ook een zeer jeugdige vereniging. Kom je ook mee doen? Dit zijn onze teams en hier vind je onze trainingstijden.

Wij zijn altijd op zoek naar sponsoren, vrijwilligers, trainers, bestuursleden. Wil u ons helpen? Dat lijkt ons fantastisch. We horen graag van u op waterpolo@sg-mokum.nl